Kuchnia

slodkosci

Kukułka

6 jaj
5 łyżek mąki pszennej
3 łyżki kakao
1 szkl. cukru
1 łyżeczka proszku

3 małe kremówki 30% każda po 200g
3 fixy
2 czekolady mleczne
1 czekolada gorzka
1 paczka biszkoptów (podłużnych)
4 kieliszki wódki ok. 100 ml
3 łyżki cukru

Upiec biszkopt.
Do garnka wrzucić połamane czekolady, dodać wódkę, wymieszać i zostawić do przestygnięcia.
Śmietanę ubić z cukrem i fixami.

Przekładać kolejno:
- 1/2 biszopta (dwa placki mocno naponczować)
- 1/2 śmietany
- ciastka (naponczować)
- 1/2 polewy (ma być jeszcze płynna, ale nie ciepła) chwilę
poczekać, aż zastygnie
- reszta śmietany
- druga połowa biszkopta
- reszta polewy
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation