Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

Źródło : bluespoon.pl



Poniżej przepis , gdyby ktoś miał ochotę na takie ciasteczka :)
Przygotowujemy masę na ciastka w/g tego przepisu - schładzamy, wałkujemy, wycinamy ciastka, używając mniejszych foremek do wycięcia kształtów w środku. Jeśli chcemy je powiesić na choince robimy dziurki przy pomocy wykałaczki. Wkładamy do lodówki na 10 minut, a następnie do piekarnika nagrzanego do 175C. Ustawiamy minutnik na 5 minut.

W tym czasie przygotowujemy landrynki - wkładamy je do foliowego woreczka i przy pomocy wałka drewnianego kruszymy je aż do uzyskania landrynkowego proszku.

Po 5 minutach pieczenia ciastek, wyciągamy blachę z piekarnika i w środek ciasteczek wsypujemy proszek landrynkowy, a następnie pieczemy jeszcze 4-5 minut. Zostawiamy do ostygnięcia, a potem możemy jeść lub/ i wieszać :)

Uwaga! Środek landrynkowy po upieczeniu jest tak twardy, jak zwykłe landrynki :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation