Kuchnia

Kuchnia

Spaghetti z krewetkami i cytryną
Składniki:

• 500 g krewetek (mogą być mrożone)
• 300 g spaghetti
• Oliwa z oliwek
• cytryna
• 4 ząbki czosnku
• Bazylia
• Rozmaryn
• Chili
• pieprz
• Sól
• parmezan

Przygotowanie:

Wyciskamy sok z cytryny,dodajemy 4 łyżki oliwy i rozgniecione ząbki czosnku.
Wszystko razem mieszamy.
Krewetki rozmrażamy, oprószamy solą i pieprzem, zalewamy marynatą i odstawiamy na co najmniej godzine.
Makaron gotujemy według przepisu.
Na patelni rozgrzewamy trochę oliwy, krewetki odsączamy z marynaty i podsmażamy na dużym ogniu.
Marynatę zostawiamy na później.
W międzyczasie odcedzamy makaron.
Do podsmażonych krewetek dodajemy posiekaną bazylię, rozmaryn, chili, makaron i wlewamy marynatę która została nam po krewetkach.
Mieszamy wszystko na patelni na wolnym ogniu
Posypujemy parmezanem i skrapiamy cytryną.
Od razu podajemy,przybierając cząstkami cytryny.
Smacznego
www.agustomio.com
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation