Kuchnia

kuchnia

Wafle z galaretką


Składniki :

opakowanie wafli
1 puszka mleka skondensowanego słodzonego
2 opakowania galaretki wiśniowej
0,7l gorącej wody

Przygotowanie :

Przygotuj blaszkę (najlepiej wielkości wafli) lub przytnij wafle tak aby pasowały do blaszki. Wyłóż formę folią. Mleko w puszcze włóż do rondelka i gotuj na wolnym ogniu około 2 -2,5 godzin. Dolewaj czasem wodę tak aby puszka była w całości zanurzona w wodzie. Ostudź. Galaretki rozpuść w gorącej wodzie i pozostaw do ostudzenia. Przygotuj 4 wafle. 2 wafle posmaruj masą i przykryj suchym. Na dno blaszki połóż jedną cześć wafla. Wylej tężejącą galaretkę i połóż 2 wafle sklejone ze sobą masą krówkową. Górę przykryj folią, połóż książkę ( po to aby wafle nie wyginały się do góry) i szybko włóż do zamrażarki na 5 minut. Przełóż do lodówki i odstaw do całkowitego stężenia.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation