Kuchnia

kuchnia

Suflet z jabłek

Jabłka 6 szt.(ok.700g) - najlepiej kwaskowate

Cukier puder 2 łyżki

Białka 6 szt.

Bulka tarta 3 łyżki

Cynamon

Szczypta soli

masło do foremek 20g (ok.1 łyżki)


Jabłka oczyścić i udusić do miękkości, przetrzeć przez sito, dodać cynamon i ochłodzić.

Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier puder i ubić do bardzo sztywnej piany.

Wychłodzone jabłka wymieszać z pianą z białek i bułką tartą (delikatnie ). Masę przełożyć

do wysmarowanych masłem foremek, napełnić ¾ objętości. Piec w piekarniku 180°C na złoty kolor. Natychmiast podawać. Deser jest delikatny, puszysty i smaczny.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation