Kuchnia

naleśniki , gofry , placki

TORCIK PIECZARKOWY

Skladniki:
2 cebule
2 łyżki masła
1/2 kg pieczarek
1/2 szklanki bulionu z kostki
łyżka mąki
sól
pieprz
12 jajek
12 łyżeczek wody
łyżka posiekanej natki
2 łyżki masła
5 łyżek startego żółtego sera
przyprawa do makaronu


Cebule obierz, posiekaj, zeszklij na maśle. Pieczarki oczyść, opłucz,poszatkuj, dodaj do cebuli, podsmaż razem. Podlej ciepłym bulionem wymieszanym z mąką, duś, aż woda odparuje, przypraw. Jajka, wodę i natkę roztrzep na ciasto, przypraw do smaku solą i pieprzem. Na patelni rozgrzej masło, wlej 1/4 masy jajecznej. Kiedy zacznie się ścinać na brzegach, podważaj widelcem, aby masa spływała pod spód. Usmaż tak 4 omlety. Następnie przełóż je farszem, ułuż w natłuszczonej formie żaroodpornej, posyp serem i przyprawą. Zapiekaj 20 min w temp. 200 st.C.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation