Kuchnia

kuchnia

Uwielbiam Twistera z KFC, porostu zażerałam sie nim zawsze kiedy jechaliśmy w jakaś podróż. I nie widze powodu dle ktorego nie miałabym zjesc twister-owej tortilli na dukanie. Można je jesc na zimno i ciepło, słodko lub słono, jak lubicie. Placki można przygotować dzień wcześniej , drugiego dnia sa równie smaczne.

4 łyżki zmielonych otrąb owsianych
1 jajko najlepiej L
250-300 ml mleka 0% lub 0,5
sól do smaku
Przepis jest bajecznie prosty a wykonanie jeszcze bardziej. Wszystkie składniki porządnie miksujemy razem. Dajemy ciastu odpocząć tak jak w tradycyjnych naleśnikach. Mocno rozgrzewamy patelnie. A gdy sie nagrzeje zmniejszamy nieco palnik/ogień i zaczynamy smażenie. Z podanej tu ilości powinno Nam wyjść około 7 placków. Ważne aby ich za wcześniej nie ściągać, muszą się przypiec na brzegach. Doskonale widac to na patelniach z biała powłoką, ale i na czarnych bez problemu.

Smacznego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation