Kuchnia

łasuchowo

Francuska sałatka z kurczakiem i gotowanym jajkiem

składniki:
pierś z kurczaka - 5 sztuk
Fix Knorr Soczysty kurczak z patelni w naturalnej przyprawie z czosnkiem - 1 opakowanie
sałata karbowana - 1 sztuka
sałta endywia - 0.5 sztuki
oliwa - 3 łyżki
woda - 3 łyżki
Sos sałatkowy francuski winegret Knorr - 1 opakowanie
jajko wcześniej ugotowane - 2 sztuki
cebula czerwona - 1 sztuka
ząbek czosnku - 1 sztuka
pomidorki cherry czerwone - 120 gramów
musztarda francuska - 2 łyżki
olej - 3 łyżki
woda - 1 łyżka

1. Mięso oczyść z błon i rozbij lekko tłuczkiem aby miało grubość nie większą niż 2cm.
2. Przyprawę z opakowania Fix Knorr wymieszaj z olejem, musztardą, wodą i natrzyj nią mięso. Teraz przełóż mięso wraz z marynatą do torebek dołączonych do opakowania Fix Knorr.
3. Następnie zamknij szczelnie torebki i smaż mięso na patelni ok. 10 minut odwracając je co jakiś czas.
4. Liście sałaty dokładnie umyj, osusz i porwij na mniejsze kawałki, pomidorki pokrój w ćwiartki, a cebulę w cienkie plasterki. Wymieszaj delikatnie składniki i umieść w misce.
5. Sos sałatkowy Knorr połącz z oliwą, wodą i startą połową ząbka czosnku. Gotowym dresingiem polej sałatkę. Jajka podziel na ćwiartki i ułóż dekoracyjnie na sałacie.
6. Usmażone piersi z kurczaka wyjmij ostrożnie z torebek. Delikatnie potnij pierś pod kątem na plastry i połóż na sałatce. Podawaj natychmiast po przygotowaniu.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation