Kuchnia

Jedzonko

ZUPA KREM Z BROKUŁÓW
Wiecie ,że brokuły mają więcej witaminy C niż pomarańcza
nawet po ugotowaniu?
Zawierają dużo błonnika,żelaza, wapnia i są niskokaloryczne.
Zatem jedzmy je jak najczęściej pod różnymi postaciami.
Proponuję zupę krem brokułową.
Obrałam dwie marchewki,pora,selera,pietruszkę.
Warzywa gotowałam jak na rosół, można z dowolnym mięsem.
Dodałam liść laurowy,ziele angielskie,sól i pieprz do smaku.
Po ugotowaniu w garnku zostawiłam marchewkę
i dodałam różyczki brokuł,które ugotowałam w wywarze.
Na koniec dodałam opakowanie serka kremowego topionego.
Następnie wszystko zmiksowałam.

Możecie dodać jak zupa będzie za rzadka ziemniaki-
wedle uznania i również je zmiksować.
Ja wolę wersję lżejszą.
Wlałam krem do miseczki,dodałam łyżeczkę gęstej śmietany i posypałam grzankami.
Można oczywiście jeść bez nich w zależności od waszych upodobań.

Polecam i życzę smacznego!
http://potrawyregionalne.blogspot.com/2010/09/zupa-krem-z-brokuow.html
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation