Kuchnia

Sezon na Hiszpańską Oliwkę!

Hiszpańskie zielone oliwki z kozim serem i miodem
Składniki: hiszpańskie zielone oliwki, kozi ser, jabłka (najlepiej Golden Delicious), kilka orzechów laskowych, naturalny miód wielokwiatowy, sok z jednej cytryny, oliwa Extra Virgin, tymianek.
Sposób przygotowania: pokroić ser kozi na kawałki wielkości orzecha laskowego. Obrać jabłka, a następnie pokroić w 1 cm kostkę i wymieszać z odrobiną soku z cytryny. Połączyć zielone oliwki, ser kozi, jabłka i orzechy laskowe w miseczce. Przygotować dressing z 2 łyżek miodu, reszty soku z cytryny i 4 łyżek oliwy z oliwek. Dressing i składniki połączyć, odstawić na 20 minut, by smaki się wymieszały.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation