Kuchnia

Małe co nie co.

Papryka faszerowana
Składniki na 2 porcje:
-2 duże papryki
-400g mięsa mielonego
-2 marchewki
-1 pietruszkę
-2 pomidory
-1 małą cebulkę
-2 łyżki masła
-2 plasterki sera (gouda)
-2 łyżki pikantnego ketchupu
-pieprz cayenne
-vegeta
-czosnek granulowany
-olej

Sposób wykonania:
Papryki umyć, odciąć wierzchy i wyciąć gniazda nasienne.
Marchewkę i pietruszkę opłukać, obrać, zetrzeć na tarce, na patelni
rozgrzać masło i podsmażyć na mim przez 5 minut marchewkę z
pietruszką. Na osobnej patelni rozgrzać 2 łyżki oleju i usmażyć
mięso często mieszając, pod koniec smażenia dodać podsmażoną
marchewkę z piertuszką, cebulkę pokrojoną w drobną kostkę, pomidor
obrany ze skórki i pokrojony w kostkę, ketchup i przyprawy do smaku.
Farsz nakładamy do papryki, farsz zakrywamy odciętą częścią, paprykę
kładziemy na blaszkę posmarowaną olejem i wstawiamy do piekarnika
nagrzanego na 175st.C i piec 10-15 minut. Następnie papryki wyjąć
wierzch papryki odkładamyna talerzyk a na farsz położyć plasterek sera
i wstawić ponownie do piekarnika na 5 minut. Gdy ser się roztopi
kładziemy na nim wierzch papryki. Podajemy zaraz po przygotowaniu.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation