Kuchnia

Śniadanie

Omlet z wędzonym łososiem:

4 jajka

1 łyżka śmietany kremówki 18% lub mleka

50g wędzonego łososia

sól, świeżo zmielony czarny pieprz do smaku

kilka listków świeżej mięty

Wykonanie:

Łososia pokroić na dość małe paseczki i podsmażyć na patelni, aż nabierze ładnego różowego koloru. Ściągnąć z patelni. Do miseczki wbić jajka, dodać sól, pieprz i śmietankę (mleko), wszystko razem chwile ubijać. Na patelni roztopić odrobinę masła, wlać jajka, na jajka równomiernie wysypać łososia, przykryć omleta przykrywką. Jak omlet już prawie będzie ścięty posypać go pokrojoną drobno miętą. Smażymy jeszcze chwilkę aż omlet będzie miał taką konsystencję jak lubimy. Wykładamy na talerz złożony na pół.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation