Kuchnia

foody

Spaghetti z sosem ze świeżych pomidorów.

Przepis na 2 porcje:
200g makaronu pełnoziarniste spaghetti
4-5 dużych pomidory
łyżeczka oliwy z oliwek
mała cebulka
4 ząbki czosnku
oregano i bazylia
2 łyżki startego parmezanu

Pomidory należy najpierw sparzyć wrzątkiem i obrać ze skóry. Cebulę kroimy w kostkę, a czosnek drobno siekamy lub przeciskamy przez praskę.
Na łyżeczce oliwy szklimy cebulkę, dorzucamy czosnek i pokrojone na kawałki pomidory. Dodajemy posiekaną bazylię i oregano (ewentualnie suszone), sól morską i świeżo mielony pieprz. Dusimy je na małym gazie, aż woda odparuje. Makaron gotujemy al dente, polewamy sosem i posypujemy tartym parmezanem lub żółtym serem (według uznania)

http://feed-me-better.blogspot.com/
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation