Kuchnia

sałatki

Sałatka a la cesarska

miks sałat
pierś z kurczaka
sól, zioła
pieczywo na grzanki
olej
ser cheddar

sos:
łyżka majonezu
łyżka śmietany
ząbek czosnku
szczypta cukru, sól, pieprz, bazylia

Pierś pokroić na małe kawałki, obtoczyć je w soli i ulubionych ziołach.
Smażyć na grillowej patelni aż będzie w środku białe, na zewnątrz rumiane.
Umytą sałatę przełożyć do miski.
Przygotować sos: wymieszać majonez, śmietanę, przeciśnięty ząbek czosnku.
Dodać cukier, sól, pieprz i bazylię.
Pieczywo pokroić w kosteczkę i zrumienić na rozgrzanym oleju.
Ser pokroić w kostkę.
Do sałaty wrzucić mięso, ser, grzanki oraz polać sosem czosnkowym.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation