Kuchnia

breakfast & snap

Placki z kukurydzą Pudliszki

Składniki:

• 1 puszka kukurydzy Pudliszki
• 100 g sera żółtego
• 2 cebulki dymki lub garść natki pietruszki
• 2 jajka
• 4 łyżki mąki pszennej lub (3 łyżki mąki ryżowej + 1 łyżka mąki ziemniaczanej lub 3 łyżki mąki kukurydzianej +1 łyżka mąki ziemniaczanej)
• sól i pieprz do smaku
• olej do smażenia
Przygotowanie:

1. Ser żółty ścieram na tarce o grubych oczkach.
2. W misce mieszam odlaną z puszki kukurydzę Pudliszki z serem, jajkami, posiekaną dymką lub natką pietruszki, oraz mąką, kilkoma szczyptami soli i pieprzu.
3. Na patelni rozgrzewam olej. Smażę placuszki partiami, odwracając na drugą stronę, gdy się zarumienią. Natychmiast podaję na ciepło z sałatą.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation