Kuchnia

Ciasta

Wuzetka;)

Biszkopt:
4 jajka
5 łyżek mąki pszennej
1,5 łyżki kakao
pół łyżeczki proszku do pieczenia
5 łyżek cukru

Białka oddzielić od żółtek i ubić pianę, dodawać stopniowo żółtka, cukier. Mąkę, kakao i proszek wymieszać i przesiać, dodać stopniowo do masy delikatnie mieszając. Piec około 25 minut w 180 st.
Ja piekłam 2 biszkopty, można również upiec 1 z większej ilości jajek i przedzielić na pół.
Upieczone biszkopty nasączyć pączem zrobionym z soku z cytryny, rumu i wody, następnie posmarować dowolnym dżemem.

Masa śmietankowa:
1 l śmietanki kremówki
2 paczki cukru waniliowego
galaretka cytrynowa

Galaretkę rozpuścić w 3/4 szklanki wrzącej wody.
Śmietankę ubić z cukrem na sztywno, następnie wlać tężejącą zimną galaretkę cały czas miksując.
Powstałą masą przełożyć biszkopty i na górę zetrzeć gorzką czekoladę, wstawić do lodówki. Wuzetka jest pyszna polecam! Smacznego;)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation