Kuchnia

WYTRAWNE DANIA

Proste i doskonałe w smaku danie Andrzeja Polana z Hiszpańską Oliwką w roli głównej.
Jajka na miękko faszerowane tatarem z Hiszpańskich Oliwek
Składniki: 4 jajka, 6 zielonych oliwek, 6 czarnych oliwek, kilka kromek białego chleba, oliwa z oliwek, sól i pieprz, ocet winny, pęczek szczypiorku.
Sposób przygotowania: Jajka gotuj 4 minuty
z dodatkiem octu winnego. Czarne i zielone oliwki posiekaj bardzo drobno i wymieszaj z 2 łyżeczkami oliwy z oliwek oraz szczyptą pieprzu. Chleb podziel na małe kwadraciki, podpiecz na złoty kolor,
a następnie skrop delikatnie octem winnym. Oskub ze skorupki górną część jajek umieszczonych
w podstawkach na jajka lub małych kieliszkach. Wydłub wierzchnią warstwę białka, pozostawiając resztę wraz z żółtkiem. Wnętrze delikatnie oprósz solą i pieprzem. Jajka wypełnij tatarem i drobnymi grzankami. Przed podaniem posyp danie drobno posiekanym szczypiorkiem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation