Kuchnia

WYTRAWNE DANIA

BEZGLUTENOWE KNEDLE ZE ŚLIWKAMI
Składniki:

600 g ugotowanych ziemniaków przeciśniętych przez praskę
½ szklanki mąki ziemniaczanej
1 szklanka mąki z brązowego ryżu
szczypta soli
śliwki np. węgierki
cukier brązowy

Do ziemniaków dodać sól i obie mąki, zagnieść elastyczne ciasto.
Ciasto podzielić na kawałki, z każdego kawałka formować placek, na jego środku układać wydrylowaną śliwkę i ¼  łyżeczki brązowego cukru. Dokładnie zlepiać brzegi i toczyć kulkę. W dużym garnku zagotować wodę z solą. Knedle włożyć na wrzątek,  gotować 1 – 2 minuty od wypłynięcia na powierzchnię.

Podawać  z jogurtem naturalnym lub kwaśną śmietaną, posypane brązowym cukrem.

Smacznego :-)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation