Kuchnia

DLA ZDROWOTNOŚCI

Składniki:

1 1/2 szklanki wody
główka sałaty rzymskiej drobno posiekanej
3, 4 łodygi selera naciowego
pół filiżanki świeżego szpinaku
1 jabłko
1 gruszka
1 banan
sok z 1/2 cytryny
opcjonalnie posiekana kolendra i natka pietruszki

Sposób przygotowania:

1. Dodać wodę i posiekaną sałatę i szpinak do blendera i zmiksować na niskich obrotach
2. Dodać pokrojone seler, jabłko i gruszkę i zmiksować na wysokich obrotach
3. Dodać kolendrę i pietruszkę a na końcu banana i sok z cytryny

Ponieważ koktajl składa się w 30% z owoców a 70% z warzyw dzięki temu w łatwy sposób zwiekszamy spożycie warzyw w naszej diecie. Zmiksowane warzywa i owoce ułatwiają trawienie i przyswajanie witamin i minerałów. Dzięki składnikom odżywczym i dużej zawartości błonnika napój jest niezwykle sycący i wogóle nie czuję głodu a co najważniejsze wogóle nie mam ochoty na słodycze. Podany przepis starcza na 3-4 szklanki więc można go pić na drugie śniadanie, potem jako napój do obiadu i do kolacji.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation