Kuchnia
Czekoladowa Rozkosz...
Tekst brzmi trochę kołowato gdyż wrzuciłam go translator, ale przepis da się przeczytać i odtworzyć.
Na torcie
angepasst od Sweetapolita
210 g ( 1 2/ 3 szklanki ) mąki pszennej
400 g ( 2 szklanki ) cukru
90 g (2/ 3 szklanki dodać 2 łyżeczki ). Ciemne kakao
2 łyżeczki . soda oczyszczona
1 łyżeczka. proszek do pieczenia
1 łyżeczka. sól
2 jajka w temperaturze pokojowej
240 ml ( 1 szklanka ), maślanka , temperatura pokojowa
240 ml ( 1 szklanka ), dobra kawa jakości , hot (użyłem Mieszanka )
120 ml ( 1/2 filiżanki ) olej rzepakowy
1 łyżka . wanilia lub ekstrakt paste
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni C. Przygotować dwie 8x3 ciasto patelni - masło, dolnej linii patelni z pergaminu , papieru masła, i pyłu z mąki.
Przesiać mąkę, cukier , kakao , sodę , proszek do pieczenia i sól w misce miksera stoiska. Przeniesienie miskę do miksera wyposażone w mocowania mieszadła .
W osobnej misce średniej , lekko pobić razem jajka , maślankę , kawa , olej, i wanilię . Dodaj mokrą mieszaninę do suchej mieszaniny i mieszać na średniej prędkości tylko do połączenia składników . Podzielić ciasto równo między przygotowanych patelni .
Piec przez 25 minut , obrócić patelnie i piec kolejne 7-9 minut lub do momentu, tester umieszczony w centrum wychodzi prawie czysty ( z zaledwie okruchy kilku ) . Schłodzić ciasto w patelni na kratce na 20 minut . Uruchom tępy ( masło) nóż wzdłuż krawędzi ciasta delikatnie odwrócić ontologiczne regały do całkowitego ostygnięcia przed montażem .
Na lukier
56 g ( 1/4 szklanki ) masła , w temperaturze pokojowej
230 g ( 2 szklanki ), cukier konfekcjonowany
450g ( 16 uncji ) Mascarpone , zmiękczona
113 g ( 4 uncje ) ser, zmiękczona
68 g ( 1/4 szklanki ) konfitury jagodowe, podzielona ( użyłem czarnej maliny )
W misce miksera stoiska wyposażonego w whisk przywiązania , masło i cukier , aż pokonał połączone . Dodaj mascarpone i twarogiem i mieszać aż się połączą , nie więcej niż jedną minutę. ( Pamiętaj, aby nie beat, lub lukier może oddzielić i / lub stają się zbyt luźne. ) Wymieszać z konfitur z łopatką .
Do wypełniania
2-3 łyżki . przygotowany lukier
136 g ( 1/2 szklanki ) berry zachowuje
W małej misce wymieszać razem konserwy z lukrem . ( I nie znaleziono dodając trochę lukier do konserw gęstniał to trochę tak , że to zrobił lepiej trzymać między warstwami ciasta . Zapraszam do dodawania mniej lub bardziej do własnych lukier pożądanej konsystencji i smaku . )
Notatki
To ciasto jest piękny na własną rękę, ale ja kocham to z kilku garści jagód .
Ciasto będzie utrzymywać kilka dni w lodówce w bramkarza ciasto. Niech siedzą w temperaturze pokojowej na około 30 minut przed podaniem.
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