Kuchnia

Czekoladowa Rozkosz...

Tekst brzmi trochę kołowato gdyż wrzuciłam go translator, ale przepis da się przeczytać i odtworzyć.

Na torcie
angepasst od Sweetapolita

210 g ( 1 2/ 3 szklanki ) mąki pszennej
400 g ( 2 szklanki ) cukru
90 g (2/ 3 szklanki dodać 2 łyżeczki ). Ciemne kakao
2 łyżeczki . soda oczyszczona
1 łyżeczka. proszek do pieczenia
1 łyżeczka. sól
2 jajka w temperaturze pokojowej
240 ml ( 1 szklanka ), maślanka , temperatura pokojowa
240 ml ( 1 szklanka ), dobra kawa jakości , hot (użyłem Mieszanka )
120 ml ( 1/2 filiżanki ) olej rzepakowy
1 łyżka . wanilia lub ekstrakt paste

Rozgrzej piekarnik do 350 stopni C. Przygotować dwie 8x3 ciasto patelni - masło, dolnej linii patelni z pergaminu , papieru masła, i pyłu z mąki.

Przesiać mąkę, cukier , kakao , sodę , proszek do pieczenia i sól w misce miksera stoiska. Przeniesienie miskę do miksera wyposażone w mocowania mieszadła .

W osobnej misce średniej , lekko pobić razem jajka , maślankę , kawa , olej, i wanilię . Dodaj mokrą mieszaninę do suchej mieszaniny i mieszać na średniej prędkości tylko do połączenia składników . Podzielić ciasto równo między przygotowanych patelni .

Piec przez 25 minut , obrócić patelnie i piec kolejne 7-9 minut lub do momentu, tester umieszczony w centrum wychodzi prawie czysty ( z zaledwie okruchy kilku ) . Schłodzić ciasto w patelni na kratce na 20 minut . Uruchom tępy ( masło) nóż wzdłuż krawędzi ciasta delikatnie odwrócić ontologiczne regały do całkowitego ostygnięcia przed montażem .

Na lukier

56 g ( 1/4 szklanki ) masła , w temperaturze pokojowej
230 g ( 2 szklanki ), cukier konfekcjonowany
450g ( 16 uncji ) Mascarpone , zmiękczona
113 g ( 4 uncje ) ser, zmiękczona
68 g ( 1/4 szklanki ) konfitury jagodowe, podzielona ( użyłem czarnej maliny )

W misce miksera stoiska wyposażonego w whisk przywiązania , masło i cukier , aż pokonał połączone . Dodaj mascarpone i twarogiem i mieszać aż się połączą , nie więcej niż jedną minutę. ( Pamiętaj, aby nie beat, lub lukier może oddzielić i / lub stają się zbyt luźne. ) Wymieszać z konfitur z łopatką .

Do wypełniania

2-3 łyżki . przygotowany lukier
136 g ( 1/2 szklanki ) berry zachowuje

W małej misce wymieszać razem konserwy z lukrem . ( I nie znaleziono dodając trochę lukier do konserw gęstniał to trochę tak , że to zrobił lepiej trzymać między warstwami ciasta . Zapraszam do dodawania mniej lub bardziej do własnych lukier pożądanej konsystencji i smaku . )

Notatki

To ciasto jest piękny na własną rękę, ale ja kocham to z kilku garści jagód .

Ciasto będzie utrzymywać kilka dni w lodówce w bramkarza ciasto. Niech siedzą w temperaturze pokojowej na około 30 minut przed podaniem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation