Kuchnia

Kuchnia kuchnia

dorsz w sosie pomidorowo-paprykowym

czas przygotowania: 50 minut

składniki
2 filety z dorsza bez skóry
puszka pomidorów
1 czerwona papryka
1 cebula
2 ząbki czosnku
½ łyżeczki słodkiej papryki w proszku
½ łyżeczki oregano
1 łyżka sosu worcester
sól
pieprz
olej
zapiekana rybka pod lekkim czerwonym sosem.

etapy przygotowania
na patelni na małej ilości oleju podsmażamy drobno pokrojoną w kostkę cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. dodajemy paprykę pokrojoną na duże kawałki i pomidory. na małym ogniu gotujemy jeszcze około 5 minut, doprawiamy przyprawami. zdejmujemy z ognia.
filety z dorsza lekko solimy i posypujemy pieprzem. układamy w żaroodpornym naczyniu, polewamy wcześniej przygotowanym sosem. zapiekamy w nagrzanym piekarniku w temperaturze 200 stopni około 35 minut. i rybka na piątkowy obiad gotowa.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation