Kuchnia

mniam

Konfitura z mrożonych owoców,
Receptura:
250 g mrożonych malin
250 g mrożonych truskawek pokrojonych na ćwiartki jeśli są duże
cukier do smaku

Truskawki i maliny przesypać cukrem i na chwilę odstawić. Wrzucić owoce z cukrem na rozgrzaną suchą patelnię i podsmażyć do momentu aż sok, który puszczą owoce zredukuje się tworząc gęsty sos. Cukru dodajemy do smaku i w zależności od słodyczy samych owoców - ja lubię kwaskową konfiturę więc dodałam 4 łyżeczki. Jeśli, tak jak ja, lubisz gdy w konfiturze wyczuwalne są duże kawałki owoców, to mieszaj rzadko, wówczas nie rozpadną się podczas smażenia - zwłaszcza maliny :)
Z tej ilości wyjdą trzy nieduże słoiczki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation