Kuchnia

Hiszpańska oliwka czaruje w Andrzejki!

Sałatka z ciecierzycy, papryki i tuńczyka w towarzystwie czarnych hiszpańskich oliwek

Składniki: 2 szklanki ugotowanej ciecierzycy,
2 upieczone papryki, 16 hiszpańskich zielonych lub czarnych oliwek, 2 puszki tuńczyka w oliwie, dymka, oliwa z oliwek, ocet winny, sól i pieprz do smaku.

Sposób przyrządzenia: Pieczoną paprykę pokrój w paski, dymkę posiekaj w bardzo drobną kostkę. Włóż do salaterki posiekaną dymkę, paprykę, ciecierzycę, podzielone porcje tuńczyka oraz oliwki. Tak przygotowaną sałatkę polej dressingiem przyrządzonym z odrobiny oliwy, octu winnego, soli i pieprzu. Przed podaniem posyp majerankiem, oregano lub świeżą bazylią.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation