Kuchnia

A przepisy

Wino, ser... i śpiew! Wspaniała deska serów i przekąsek.

Gotowe przekąski:
ser Camembert
ser Lazur Błękitny
ser Lazur Złocisty
salami
oliwki zielone
winogrona
feta w ziołach, pokrojona
Mozzarella, kulki + 1 łyżeczka suszonej bazylii
krakersy
bagietka
Trufle serowe:
125 g serka do kanapek
garść drobno posiekanych orzechów
Ruloniki:
5 plasterków szynki
5 plasterków sera żółtego
Sposób przygotowania:


Gotowe przekąski
1. Sery, szynki i krakersy rozłóż na desce, bagietkę pokrój, fetę odcedź, a kulki mozzarelli obtocz w bazylii i .... gotowe!


Trufle serowe:
1. Serek wyjmij z lodówki i najlepiej przy pomocy narzędzia do wykrawania kulek z melona, zrób serowe kuleczki.
2. Obtocz kulki z orzechach.
3. Odłóż kuleczki do lodówki i połóż na deskę serów tuż przed podaniem.

Ruloniki:
1. Plasterek szynki połóż na plasterku sera i zawiń całość w rulonik.
2. Powtórz czynność z pozostałą szynką i serem.
Smacznego!
Dodatkowo przy pomocy szprycy można ruloniki napełnić np. żurawiną albo odrobiną majonezu i przystroić listkiem świeżej pietruszki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation