Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

Ciasto z jabłkami
CIASTO:
5 JAJEK
2 SZKLANKI CUKRU
1,5 SZKLANKI OLEJU
4,5 SZKLANKI MĄKI
2 ŁYŻECZKI CYNAMONU
2 ŁYŻECZKI KAKAO
2 ŁYŻECZKI SODY
1 KILOGRAM JABŁEK
OPCJONALNIE ORZECHY WŁOSKIE I RODZYNKI

KARMEL:
1,5 SZKLANKI POKROJONYCH ORZECHÓW
200 GRAM CUKRU
250 GRAM MARGARYNY
0,5 SZKLANKI MLEKA
sposób przygotowania
PO ODPOWIEDNIEJ SYNCHRONIZACJI DZIAŁAŃ CIASTO ROBI SIĘ W MIG. JA ZAWSZE ZACZYNAM OD POKROJENIA JABŁEK I ORZECHÓW, NASTĘPNIE MIESZAM MĄKĘ Z DODATKAMI I POTEM IDZIE JUŻ JAK NA TAŚMIE MONTAŻOWEJ ;)

CIASTO:
W SPOREJ MISIE JAJKA UTRZEĆ Z CUKREM NA PUCH, POWOLI DODAĆ OLEJ. MĄKĘ WYMIESZAĆ Z DODATKAMI (CYNAMON, KAKO, SODA) I WSYPAĆ DO MASY JAJECZNEJ. OBRANE JABŁKA POKROIĆ W KOSTKĘ I WYMIESZAĆ Z CIASTEM. DO MASY MOŻNA DODAĆ POKOROJONE ORZECHY I RODZYNKI. MASA BĘDZIE BARDZO GĘSTA ALE NIE MARTWCIE SIĘ, PO UPIECZENIU CIACHO BĘDZIE PUSZYSTE. BLASZKĘ PIEKARNIKOWĄ WYSMAROWAĆ TŁUSZCZEM I WYSYPAĆ BUŁKĄ TARTĄ. NA TAK PRZYGOTOWANĄ BLACHĘ WYŁOŻYĆ CIASTO. PIEC OKOŁO 30-35 MINUT, AŻ CIASTO BĘDZIE ODCHODZIĆ OD BRZEGÓW BLACHY.

KARMEL:
WSZYSTKIE SKŁADNIKI GOTOWAĆ W GARNKU OKOŁO 15-20 MINUT NA MAŁYM OGNIU. GORĄCĄ MASĘ WYLAĆ NA PRZESTUDZONE CIASTO.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation