Kuchnia

kuchnia

K-Sałata-Kasza jaglana z marchewką, cukinią i kiełkami | gotuj zdrowo!
Składniki na 2 osoby:

1/2 szklanki kaszy jaglanej
1-2 marchewki
1/2 cukinii
mieszanka kiełków do smażenia lub inne dowolne
1-2 łyżki jagody goji
1 łyżka siemienia lnianego
natka pietruszki
2- 3 łyżki oleju lnianego
masło klarowane, oliwa z oliwek lub olej kokosowy do smażenia

Przygotowanie:

Ugotuj kaszę jaglaną. Możesz ją uprażyć przed gotowaniem lub tylko wypłukać dokładne 2-3 razy w zimnej wodzie. Pamiętaj, aby nie mieszać kaszy w trakcie gotowania. Jeżeli masz garnek z grubym dnem możesz zdjąć go wcześniej z palnika i kasza dojdzie pod przykryciem w kilka minut. Dopraw kaszę solą morską. Możesz również dodać odrobinę łagodnej przyprawy curry.

Marchewkę pokrój w talarki i podgrzej na patelni masło klarowane lub inny dowolny roślinny tłuszcz. Najpierw dodaj marchewkę i kiełki, po kilku minutach dodaj siemię lniane i jeszcze chwilkę obsmażaj. Dodaj wszystko do ugotowanej kaszy jaglanej.

Serwuj z jagodami goji, natką pietruszki skropione olejem lnianym lub innym ulubionym.

Na zdrowie!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation