Kuchnia

kuchnia

Składniki:
15 dag mąka kukurydziana, 20 dag mąka tortowa Basia, 3 sztuki jajka, 15 dag masło, 1/2 szklanki cukier, - szczypta Sól, 1 łyżeczka proszek do pieczenia, 1/2 litra /słoik jabłka prażone, 1/2 litra /słoik dynia dżemowa lub inne, 1 opakowanie polewa biało czarna gotowa

Przygotowanie:
mąkę tortową i kukurydzianą wsypać do misy robota z masłem, jajkami, cukrem, szczypta soli i proszkiem do pieczenia...

wyrobić kruszonkę i włożyć misę do lodówki na 1 godzinę
do silikonowej formy śred. 26 cm wyłożyć ciasto z lodówki, trochę kruszonki zostawić do wierzchu
dodać jabłka prażone i dynię dżemową lub inny dżem, konfiturę, posypać resztą kruszonki
piec w 200C około 40-45 minut i ostudzone wyjąć z formy silikonowej
polewę biało-czarną podgrzać w mikrofali lub tak jak w opisie na opakowaniu
polać ciasto i zostawić do wystudzenia
ciasto mocno owocowe z pyszną polewą......SMACZNEGO!!!
www.muzatv.com
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation