Kuchnia

dieta

Kasza gryczana z marchewką i orzechami, 2 kiwi, sok pomidorowy.

Składniki na 2 porcje:
- 60 g kaszy gryczanej
- 1 średniej wielkości marchewka
- łyżka posiekanych orzeszków arachidowych
- łyżka posiekanej natki pietruszki
- łyżeczka miodu
- pieprz
- kilka kropli oleju sezamowego
- bulion warzywny (2,5 x więcej niż kaszy)

Kaszę gryczaną wrzuć do rondelka i chwilę podgrzewaj, aż zacznie wydawać przyjemny aromat. Zalej bulionem i gotuj pod przykryciem około 15 minut. Po 10 minutach gotowania dodaj oczyszczoną i pokrojoną w plasterki marchewkę. Gdy kasza jest miękka i wchłonęła cały bulion dodaj miód, orzeszki, olej sezamowy i pietruszkę. Wymieszaj. Dopraw pieprzem do smaku.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation