Kuchnia

Kuchnia

Kawałeczki nieba

200 g herbatników
100 g masła
mała puszka masy krówkowej
1 banan
250 ml śmietany kremówki 36%
wiórki czekoladowe do dekoracji

Kruszymy herbatniki na drobne okruszki i wlewamy do nich rozpuszczone masło - masa
powinna przypominać mokry piasek. Wykładamy je na dno muffinkowych papilotek (używaliśmy
i tym samym polecamy silikonowe), a papilotki wkładamy do muffinkowej formy (żeby babeczki
zachowały swój kształt). Masę krówkową podgrzewamy i mieszamy aż znikną grudki i stanie
się bardziej plastyczna. Wylewamy ją na herbatnikowe dno i zostawiamy do wystygnięcia (lub
wrzucamy na chwilę do zamrażarki). Potem na dnie układamy plasterki banana. Ubijamy
schłodzoną kremówkę, następnie ozdabiamy mini banoffee za pomocą rękawa cukierniczego.
Obsypujemy startą czekoladą. Przed podaniem wstawiamy na godzinę do lodówki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation