Kuchnia

deser

Walnut Kitchen: DIY ;)

Domowy krem kokosowy

Ach, te domowe smarowidła...nie dość że przepyszne, to jeszcze zdrowe, bo naturalne, bez chemii i utwardzaczy. Tym razem do blendera zapakowałam kokos, dodałam kilka składników dla lepszej konsystencji... i wyszło takie o to cudo. Znacie batona Bounty, prawda? No właśnie ;) Ten krem smakuje dokładnie jak jego kokosowy środek- niebiańsko!
Polecam do smarowania kanapek, jako dodatek do owsianek( w kakaowych najsmaczniej) czy nadzienie naleśników.

Składniki( 1 słoiczek)/ ingredients (1 small jar)
-150 g wiórek kokosowych/ 5oz shradded coconut
-syrop klonowy(opcjonalnie miód)/ marple syrup(honey optionaly)
-śmietanka kremówka/ sweet cream

W blenderze umieścić wiórki koksowe, dodać łyżkę syropu klonowego i 2 łyżki kremówki. Miksować, aż masa stanie się kremowa( to będzie wymagało cierpliwości i kilku przerw na oddech dla blendera). Można dodać więcej syropu, lub śmietanki, aby masa była słodsza lub bardziej płynna.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation