Kuchnia

deserownia

Brzoskwiniowe ptasie mleczko


Składniki:
3 małe waniliowe serki homogenizowane
galaretka cytrynowa
galaretka pomarańczowa
1/2 l śmietany 30%
3 łyżki cukru pudru
2 łyżki żelatyny
10 dag okrągłych biszkoptów
puszka brzoskwiń w syropie

Przygotować tortownicę o średnicy 22 cm. Dno tortownicy ściśle wyłożyć biszkoptami, w miejscach gdzie wystąpiły odstępy najlepiej wkruszyć kilka ciastek. Galaretkę cytrynową rozpuścić w szklance gorącej wody. Odstawić do ostygnięcia. Kiedy zacznie tężeć, wymieszać z serkami homogenizowanymi. Połowę brzoskwiń pokroić w kostkę i dodać do masy serowej. Wymieszać. Wyłożyć na biszkopty. Całość schłodzić przez około 1 godzinę.

W 1/2 szklanki gorącej wody rozpuścić żelatynę. Ostudzić. Śmietanę ubić z cukrem pudrem, dodać żelatynę, wymieszać i wylać na masę serową. Pozostałe brzoskwinie pokroić na paski i rozłożyć na masie śmietanowej. Teraz należy przygotować galaretkę pomarańczową i poczekać, aż zacznie tężeć. Zalać nią brzoskwinie. Schłodzić ciasto w lodówce, aż do momentu kiedy galaretka pomarańczowa dobrze zastygnie.

źródło: http://swiatciasta.blogspot.com
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation