Kuchnia

Kuchnia

Magda Kucharzy: Trójkolorowa pianka-zebra
Składniki:
- puszka mleka skondensowanego niesłodzonego
- 3 galaretki w różnych smakach i kolorach
- 3 szklanki wody
- tabliczka białej czekolady

Galaretki rozpuścić w osobnych miseczkach, każdą w szklance wrzącej wody. Odstawić do przestudzenia. Mleko skondensowane dobrze schłodzić (można umieścić na chwilę w zamrażalniku), następnie ubić mikserem na pianę. Pianę podzielić na 3 równe części, dodać chłodną, ale wciąż płynną galaretkę, zmiksować. Tortownicę o średnicy 22 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na środek wylać 3 łyżki pierwszego koloru, następnie na to trzy łyżki drugiego koloru i trzy łyżki trzeciego. Nakładać masy w ten sposób aż do ich wykończenia. Wstawić do lodówki aż do ścięcia.
Świetnie smakuje z wiórkami albo z polewą z białej czekolady (należy pamiętać, by wystudzić ją przed polaniem pianki).
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation