Kuchnia

kukbuk

Składniki:
•5 kg buraków
•5 borowików (same kapelusze) lub 20 podgrzybków
•4 pory z liśćmi
•obierki z 4 sztuk złotej renety
•5 ząbków czosnku lekko zgniecionych
•10 cebul
•3 liście laurowe
•5 sztuk ziela angielskiego
•10 ziaren pieprzu czarnego
•kminek
•2 goździki
•ocet dębowy
•uszka

Wykonanie:
1.Buraki obrać i pokroić, zalać zimną wodą. Dodać grzyby, liście laurowe, 5 ziaren ziela angielskiego, 2 goździki, pieprz i szczyptę kminku. Nie solić. Gotować na małym ogniu.
2.Por i cebule piec w piekarniku aż będą miały brązową skorupkę. Potem wrzucić wraz z obierkami jabłek (złotej renety) na sicie do barszczu (może być takie sitko jak we frytkownicy).
3.Gdy barszcz zacznie się gotować, zahartować go 3 łyżkami octu dębowego. Gotować dalej na małym ogniu, aż buraki zmiękną. Zdjąć garnek z ognia. Wyrzucić cebule i obierki. Dodać czosnek. Zostawić na noc w chłodnym miejscu.
4.Rano przecedzić i podgrzać, ale nie gotować! Wrzucić ugotowane uszka. Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation