Kuchnia

Zapiekane bułeczki

Zapiekane kanapki z tuńczykiem i serem

(proporcje na 2 porcje)

2 bułki pełnoziarniste, orkiszowe - takie, jakie lubisz i jakie są w piekarni
puszka tuńczyka w sosie własnym
spory kawałek grillowanej, marynowanej papryki
garść świeżej rukoli
1 łyżka jogurtu greckiego low-fat
1 łyżka soku z limonki
tabasco
sól
pieprz
starty ser żółty (na zdjęciach jest mozzarella, ale świetnie pasuje też ser mimolette)



Rozgrzać piekarnik do 150C.

Przekroić bułki, wyjąć większość miąższu, wstawić do piekarnika na 3-5 minut - mają być chrupkie.

Posiekać paprykę, rukolę porwać na krótsze kawałki. Odcedzić tuńczyka. Wymieszać wszystko z jogurtem, doprawić do smaku.

Na każdą połówkę bułki nałożyć po czubatej łyżce pasty, posypać tartym serem. Zapiekać około 5 minut -aż ser się stopi.

Podawać na ciepło.

Zamiast bułek można użyć pieczywa tostowego. - See more at: http://blog.polskiesouthbeach.pl/2011/03/tosty-z-pasta-z-tunczyka-i-serem.html#sthash.k2AEmWIw.dpuf
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation