Kuchnia

mięsko

Składniki:
 600 g karkówki
 1 jajko
 1 cebula
 1 łyżeczka kminku mielonego
 szczypta cynamonu
 sól , pieprz
 posiekana natka pietruszki około 2 łyżek
 4 łyżki oleju
Sposób wykonania:
Karkówkę mielimy , do mięsa wbijamy jajko. Cebulę siekamy bardzo drobno i dodajemy do mięsa, dodajemy przyprawy. Mieszamy bardzo delikatnie jeśli mięso jest mało kleiste możemy dodać odrobinę wody. Po wymieszaniu mięsa formujemy 5cm wałeczki i nabijamy je na patyki do szaszłyków (patyki moczymy wcześniej przez 1h w wodzie aby nie przypaliły się na grillu). Wkładamy mięso do lodówki na około godzinę. Przed położeniem na grillu mięso smarujemy olejem
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation