Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

Likier bananowy

Likier bananowy możecie przechowywać w lodówce do 2 tygodni, dlatego jeśli nie planujecie dużego zużycia przygotujcie go z połowy podanych proporcji.

4 banany
3 krople ekstraktu waniliowego (można pominąć)
4 żółtka
szklanka cukru
400 ml skondensowanego mleka ( niesłodzonego)
0,5 l wódki

Banany obieramy i miksujemy na gładką masę. Żółtka z cukrem ubijamy na puch.Dodajemu banany i ekstrakt waniliowy. Dolewamy mleko i dokładnie mieszamy. Następnie bardzo powoli ciągle mieszając dodajemy wódkę ( musicie uważać, aby się nie zważyło). Likier bananowy możecie przecedzić przez gęste sito, lub gazę a następnie rozlać do butelek. Smacznego!


http://slodkoipieprznie.blogspot.com/
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation