Kuchnia

kuchnia

Ciasteczka owsiane z orzechami
Ciasteczka są proste, lekkie, kruche, nie za słodkie i szybkie w wykonaniu.
Składniki:
110g masła
60g cukru
1 jajko
80g mąki pszennej
60g płatków owsianych
½ łyżeczki proszku do pieczenia
60g orzechów włoskich

Sposób przygotowania:
Orzechy posiekać.
Miękkie masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dalej miksując dodać jajko.
Osobno wymieszać mąkę z płatkami, proszkiem do pieczenia i orzechami. Dodać do utartej masy i wymieszać szpatułką lub łyżką drewnianą.
Ciasto wykładać łyżeczką, w dość sporych odstępach, na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. (Wychodzą 2 blachy ciasteczek).
02
Piec w nagrzanym piekarniku około 15 min. w temperaturze 180°C, jedną blachę po drugiej.
Po upieczeniu ciasteczka pozostawić na 2 min. na blasze, następnie przełożyć je na kratkę z piekarnika i pozostawić do całkowitego ostygnięcia.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation