Kuchnia

Desery

Ciasto kokosowo makowe

Pyszne ciasto makowo-kokosowe w 30 minut :)

SKŁADNIKI:

Składniki
mak suchy 1 szklanka
wiórki kokosowe 225 g
alkohol 1 łyżka wódki
50 gram soku malinowego
biszkopty okrągłe 1 paczka
cukier 1/2 szklanki
jajka 6 szt
śmietana 30% 400 gram
żelatyna 1 łyżeczka
konfitury śliwkowe
rodzynki jeden na biszkopt

PRZYGOTOWANIE:

Białka ubić z cukrem, dodać żółtka, następnie mak i kokos. Piec ok. 20 min w temp 180 stopni. Ostudzone ciasto przeciąć na połowę.Następnie konfitury ze słoiczka wyjąc i posmarować wierzch na całym placku .Ubijamy śmietanę dodajemy żelatynę rozpuszczona i zagotowana ostudzoną miksujemy wykładamy na konfitury i przykrywamy drugim plackiem . Na wierzch tez dajemy śmietanę na to biszkopty zamoczone w soku malinowym z wódka . Na biszkopty kładziemy śmietanę i wkładamy po 1 rodzynce wygląda jak sutek hi hi
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation