Kuchnia

Owsiane

Owsiane muffiny

W jednej misce wymieszaj szklankę mąki pszennej i szklankę mąki pełnoziarnistej, dodaj jedną płaską łyżkę proszku do pieczenia, szczyptę soli, 4 łyżki brązowego cukru i tyle samo płatków owsianych. Dodaj 150 g świeżych lub mrożonych jagód, suszonych śliwek lub ulubionych orzechów. W osobnym naczyniu roztrzep jedno jajko w szklance mleka z dodatkiem połowy szklanki oleju słonecznikowego. Następnie składniki mokre wymieszaj niezbyt dokładnie z suchymi. Tak powstałym ciastem napełnij wyściełane papierem foremki do pieczenia muffinek. Wierzch każdej babeczki posyp płatkami owsianymi. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180°C około 25 minut. Muffiny świetnie nadadzą się na drugie śniadanie do pracy. Możesz zjeść je z jogurtem lub kawą.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation