Kuchnia

Desery

Wiśniowe mini serniczki

300 g sera ( ja miałam z wiaderka)
szklanka wiśni
3 łyżeczki żelatyny
1/3 szklanki wody
0,5 szkl cukru
75 g herbatnikow (1,5 paczki)
60 g roztopionego masła
śmietana kremówka do dekoracji


Wyściełamy papilotkami formę do muffinek. Ciastka kruszymy i dodajemy roztopione masło. Mieszamy i wykładamy do papilotek.

Wiśnie miksujemy blenderem na gładką masę. Do małej miseczki wlewamy ciepłą wodę. Żelatynę dokładnie rozrabiamy w gorącej wodzie. Do sera dodajemy cukier i miksujemy następnie dodajemy wiśnie, na końcu żelatynę.

Masę serowo wiśniową przekładamy do zagłębień w formie. Wstawiamy do lodówki i chłodzimy ok. 2 godz. a najlepiej całą noc

Gdy mini serniczki stężeją przyozdabiamy je ubitą na sztywno śmietaną
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation