Kuchnia

kuchnia

sernik bez spodu - mojegotowanie.pl - wielkanoc - sernik bez spodu
Czas przygotowania: 100 minut
Czas pieczenia: 70 minut
Ilość porcji: 12
Składniki
5 jaj,
szklanka mleka,
garść rodzynek lub skórki pomarańczowej,
150 g cukru pudru,
750 g zmielonego twarogu,
aromat śmietankowy,
1 Sernix,
polewa czekoladowa.
Etapy przygotowania

Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę z 1 łyżką cukru pudru. Do żółtek dodać zmielony twaróg, aromat, cukier puder, proszek Sernix i mleko. Wszystko miksować do uzyskania jednolitej konsystencji. Wsypać bakalie i wymieszać. Do masy dodać pianę z białek, delikatnie wymieszać łyżką, przełożyć do wysmarowanej i wysypanej mąką tortownicy o średnicy 24 cm. Upiec. Zostawić 20 minut w piekarniku po upieczeniu. Wystudzone ciasto polać polewą czekoladową.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation