Kuchnia

Dania obiadowe

Smażone banany
Składniki (na 1 porcję, ale to i tak za mało :))
- 1 banan

- 2 łyżki oleju rzepakowego (bez smaku)

- 1 łyżka płynnego miodu

- 1 łyżka soku z cytryny

- przyprawa do dań słodkich

- opcjonalnie rozpuszczona czekolada (u mnie polewa czekoladowa firmy Emix)

Banana obieramy i przekrawamy wzdłuż. Olej, miód i sok z cytryny mieszamy razem w głębokim talerzu lub misce (takiej wielkości, by móc położyć banany na płasko na dnie). Banany obtaczamy w powstałej marynacie i kładziemy na rozgrzanej, suchej teflonowej patelni. Podsmażamy przez chwilkę i obracamy je na drugą stronę (lepiej za krótko niż za długo ;) zawsze możemy obrócić je spowrotem) . Banany powinny się delikatnie przyrumienić, a miód miejscami skarmelizować. Gorące banany przekładamy na talerz, przyprawiamy przyprawą i opcjonalnie polewamy czekoladą.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation