Święta i uroczystości

Karnawał. <3

sałatka ze schabu i zielonej fasolki

składniki dla 4 osób:
50 dag schabu morliny
30 dag zielonej świeżej fasolki l sól
75 ml oliwy
150 ml soku z pomarańczy łyżka cukru
łyżeczka musztardy typu dijon
pieprz w młynku

ugotować oddzielnie mięso i fasolkę w osolonej wodzie. fasolce obciąć końcówki, przeciąć ją na pół i wymieszać z łyżką oliwy. sok z pomarańczy gotować z cukrem, aż się zagęści, ostudzić. połączyć z musztardą i pozostałą oliwą. mięso ułożyć na fasolce, przyprawić solą i pieprzem, polać sosem.
rady kucharza: zamiast soku można wykorzystać 2 całe pomarańcze. wyciąć cząstki, zmiksować (bez dodatku cukru) i zrobić sos według podanego przepisu.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation