Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

Zupa kapuściana przepis | Kotlet.tv
Czas: ok. 1,5 godziny
Ilość porcji: 8
Składniki
główka kapusty
2 cebule
2 papryki
2 ząbki czosnku
1 łyżeczka rozmarynu
sól
2 łyżeczki pieprzu
1 łyżeczka papryki
ok. 300 g pomidorów w puszce (może być koncentrat a także prawdziwe)
1 łyżeczka suszonych pomidorów
bazylia do dekoracji

Kapustę dzielę na pół (by łatwiej było kroić) i kroję w paski. Cebulę również w paski, a paprykę kroję w kostkę. Do garnka wkładam warzywa, dodaję wyciśnięte ząbki czosnku. Zalewam wodą (by przykryła warzywa) i doprawiam pieprzem i solą. Gotuję do miękkości warzyw. Wtedy doprawiam rozmarynem, jeszcze pieprzem, papryką i suszonymi pomidorami. Dodaję również pomidory z puszki. Gotuję jeszcze 15 minut.

Podaję z bazylią. Smacznego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation