Kuchnia

wypociny w kuchni :)

Szybki keks bananowy z czekolada

Składniki : 130g miękkiego masła, 1/2 szklanki brązowego cukru, 2 łyżki miodu (lub syropu klonowego), 2 jajka, 1,5 szklanki mąki, 1 opakowanie proszku do pieczenia, 100g gorzkiej czekolady, 2 banany, 80g orzechów do posypania - u mnie laskowe.

Przygotowanie : Do miski wrzuć masło, dodaj cukier, jajka i miód. Wszystko zmiksuj na puszystą masę. Partiami dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Banany i czekoladę drobno posiekaj, wrzuć do ciasta i delikatnie połącz składniki. Keksówkę wyłóż papierem do pieczenia i przełóż do niej ciasto. Posyp posiekanymi orzechami. Piecz w nagrzanym piekarniku przez 60 minut w temperaturze 170 stopni.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation