DIY - zrób to sam

Świetne pomysły

Ciastka z masłem orzechowym | jejkuchnia.pl

Jak zrobić ciastka z masła orzechowego?

Aby sporządzić pyszny deser potrzebujesz jedynie kilku produktów. Przygotuj:

½ szklanki masła orzechowego z kawałkami orzechów,
½ łyżki brązowego cukru,
1 jajko,
1¼ szklanki bezglutenowych płatków owsianych,
½ łyżeczki sody oczyszczonej.

Podgrzej piekarnik do 180°C. Umieść w małej miseczce masło orzechowe i cukier, a następnie mieszaj przy pomocy miksera, dopóki masa nie zrobi się puszysta. Wbij jajko. Do kremowej masy dodaj płatki owsiane i ponownie wymieszaj. Dwie blachy do pieczenia pokryj pergaminem. Ukształtuj z ciasta niewielkie kulki, umieść na blaszce i delikatnie przyciśnij, aby je lekko spłaszczyć. Piecz przez 8 minut lub do momentu, gdy nabiorą lekko brązowego koloru. Podawaj na zimno.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation