Kuchnia

czas na przekąskę.

Warstwowa sałatka z tuńczykiem


Składniki:

3 jajka
puszka tuńczyka
1/2 puszki kukurydzy
200 g żółtego sera
2 średnie cebule
4 łyżki majonezu
2 łyżki musztardy
pieprz, chili
Cebulę pokroić w kostkę, a następnie wrzucić na wrzątek i zaczekać, aż się ponownie zagotuje. Wtedy odcedzić i pozostawić do wystygnięcia. Jajka ugotować na twardo, oddzielić białka od żółtek. W miseczce wymieszać majonez z musztardą i doprawić pieprzem i chili.

Układać warstwami w przeźroczystej salaterce:

połowa żółtego sera - startego na tarce, na grubych oczkach
białko - starte na tarce, na grubych oczkach
połowa sosu majonezowo - musztardowego
cebula
tuńczyk
reszta sosu majonezowo - musztardowego
kukurydza
reszta żółtego sera - startego na tarce, na grubych oczkach
żółtka pokruszone
Tak przygotowaną sałatkę przechowywać w lodówce.

Smacznego:-)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation