Kuchnia

kuchnia'

Składniki:
tuńczyk [2 op.] (w sosie własnym)
ser żółty [0.75 kostki]
cebula biała [1 szt.]
jajka [4 szt.]
majonez

Przygotowanie:
Jajka gotujemy na twardo. Każde jajko kroimy na pół, wyjmujemy z nich żółtka i odkładamy je, będą potrzebne później;). Białka kroimy w kosteczkę.
Dwie puszki tuńczyka w sosie własnym dokładnie odsączamy z zalewy.
Ser żółty tarkujemy na dużych oczkach.
Cebulę kroimy w kosteczkę.
... i tak przygotowane składniki układamy warstwami, zaczynając od dołu:
--> starty żółty ser
--> rozsmarowana na to ok. 1 łyżka majonezu
--> tuńczyk
--> majonez
--> cebula
--> majonez
--> białka jajek
--> majonez
--> starte na dużych oczkach żółtka jajek


Porada: Radzę nie przesadzać z ilością majonezu, jeśli dbacie o linię :-) Chociaż z dużą ilością sałatka też jest smaczna:P
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation