Kuchnia

dania z kurczaka

Cordon bleu po hiszpańsku
Składniki:

3 małe piersi z kurczaka (około 500g),

masło 40g,

płatki kukurydziane 50g,

salami 9 plasterków,

ser żółty 4-6 plasterków,

sól,

pieprz,

natka do dekoracji


Przygotowanie:

Płatki kukurydziane drobno kruszymy. Piersi z kurczaka płuczemy, osuszamy papierowymi ręcznikami i rozbijamy na cienkie plastry, najlepiej przez folię. Należy uważać, bo jest to bardzo delikatne mięso. Plastry oprószamy solą i pieprzem z obu stron. Na plastrach układamy salami i ser, zwijamy roladkę. Rozpuszczamy masło. Za pomocą pędzelka smarujemy roladki masłem i obtaczamy w płatkach. Roladki układamy w naczyniu żaroodpornym i zapiekamy 30 minut w 200 stopniach.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation