Kuchnia

Przekąski

Krążki bagietki z pastą z tuńczyka
Składniki:

1 bagietka,
papryka czerwona 1/2,
papryka zielona 1/2,
papryka żółta 1/2,
cebula czerwona 1,
puszka tuńczyka w sosie własnym,
2 łyżki serka śmietankowego,
1 łyżka majonezu,
sól,
pieprz


Przygotowanie:

Tuńczyka osączamy z zalewy, przekładamy do miseczki i lekko rozgniatamy widelcem. Do miseczki dodajemy serek śmietankowy i majonez. Paprykę myjemy, oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy w kostkę. Cebulą obieramy i kroimy w kostkę. Paprykę oraz cebulę dodajemy do tuńczyka, wszystko dokładnie mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Bagietkę kroimy w poprzek na 3 części i wydrążamy jej środek, a następnie napełniamy je przygotowaną pastą. Tak nafaszerowane bagietki owijamy folią i wkładamy do lodówki na pół godziny. Po wyjęciu z lodówki każdą z bagietek kroimy na plasterki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation